Kamu Personeli Seçme Sınavına girme ve puan şartı olmadan yapılacak olan çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarında aranan şart en az lise mezunu olunması.Polis Daire Başkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı internet siteleri üzerinden alımların olacağı duyurulmuştu. Başvuruda bulunacak kişilerde hangi şartlar aranıyor? Başvuruda bulunmak için ne yapmak gerekiyor?

BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR?

Polis Akademisi Daire Başkanlığı tarafından 7 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alınacağı açıklandı.Peki bekçi olmak isteyenlerin hangi şartları sağlaması gerekiyor? Başvuru yapmak isteyen kişiler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı,en az lise mezunu olmalı,askerliğini tamamlamış olmalı,167 santimetreden daha kısa olmamalı,beden kitle endeksi normal olmalı (18-27 arası (18 ve 27 de kabul ediliyor)),sicili temiz olmalı,18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşına basmamış olmalı,uyuşturucu ve alkol ile ilgili muayene görmüyor olmalı.Bu şartları yerine getirebilen adaylar başvuruda bulunabilir.Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını nasıl yapacak?

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Polis Akademisi başkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan 73 şehire 7 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarına başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Çarşı ve Mahalle Bekçisi olmak için başvuruda bulunmak isteyen adaylar 22 hazirana kadar Polis Akademisi Daire Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden e devlet şifresi ile başvurularını yapabilecekler. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar 100 tl başvuru işlemi ücreti de yatıracaklardır.

Editör: TE Bilisim