Öğretmen adayları bilindiği üzere atanmak için birden fazla sınava girmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu sınavında genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri testinegiren adaylar bu sınavlardan hariç olmak üzere birde Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine girmektedir. Bu sınavda adaylara tamamen alanları ile ilgili sorular sorulmaktadır.

ÖSYM bu sene Öğretmenlik Alan Bilgisi Testini 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirdi. Adaylar saat: 10.00'da sınava başladı ve sınavda yine 09.45, 15 dakika kuralı geçerli oldu. Genel olarak sınavda adaylar 50 alan testi soruldu ve 75 dakikalık süre verildi. Peki sınav soruları nasıldı, sorular zor muydu, kolay mıydı.

ALAN BİLGİSİ TESTLERİ

1) Tarih
2) İlköğretim Matematik
3) Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji
4) Sosyal Bilgiler
5) Türk Dili ve Edebiyatı
6) Tarih
7) Yabancı Dil - İngilizce
8) Matematik (Lise)
9) Sınıf Öğretmenliği
10) Okul Öncesi Öğretmenliği
11) Biyoloji
12) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
13) Coğrafya
14) Rehber Öğretmen
15)  Fizi
16) Kimya

Adaylara yukarı verilmiş olan 16 alan bilgisi testinden sorular soruldu. Peki sınav zor muydu kolay mıydı?

PUAN HESAPLAMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün adaylara Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi yapıldı. Peki puanlar nasıl hesaplanacak. Buna göre ÖABT sınavının yüzde 50'si, eğitim bilgileri testinin yüzde 20'si, genel kültür sınavının yüzde 15'i ve genel yetenek sınavınında yüzde 15'i alınarak toplam puan oluşturulacaktır.

SINAV ZORLUK DERECİSİ

Branşlara göre sınavların zorluk derecesi değişmekte olup tüm branşlarda adaylardan gelen yorumlara bakıldığında bu seneki ÖABT sınavı zorluk derecesinin normal ile zor düzeyi arasında olduğu belirtildi.

ZORLUK DERECESİ İÇİN AŞAĞIDAN YORUMLARINIZI GÖNDERİN

TÜM YORUMLARINIZI İLETEBİLİRSİNİZ