Geçtiğimiz 2016 senesinde lisans, önlisans ve lise mezunu seviyesinde toplam 6 milyon aday Kamu Personeli Seçme Sınavına girdi. Sınava giren adayların hepsi memur olma hayali kuruyor. Peki KPSS puanı ile adaylar nasıl memur olabilir? Hangi adımları izlemelidir?

Merkezi Atamaları Takip Ediniz

Öncelikle memur olmak isteyen adayların mutlaka merkezi atamaları takip etmelidir. Yılda iki kez yapılmakta lan atamaların ilki bu sene 23 Haziran'da yapılacak. İkinci memur ataması ise Kasım ayında yapılacak. Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile adaylar buralardan tercih yapmalıdır.

İŞKUR'a Müracaat

Çalışma ve İş Kurumuna her gün binlerce kişi müracaat etmekte ve binlerce yeni iş ilanları eklenmektedir. Adayın KPSS puanı elinde olsun ya da olmasın mutlaka İŞKUR'a müracaat ederek iş aramalıdır.

Kurum Sınavları

Yine kamu kurum ve kuruluşları belirlemiş olduğu KPSS asgari puan seviyesinden yukarıda puan alan adayları sınavlara tabii tutmaktadır. Bu puandan yüksek alan adaylar sınavlara girmektedir. Adaylar bu alımları da takip etmelidir.

DPB İlanları

Kamu kurum ve kuruluşları memur personel alım ilanlarını Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuyouna duyurmakta ve burada ki ilanların tamamı sitemizde bulunmaktadır. Adaylar yayımlanmış olan ilanların tamamına bakarak gerekli kurumlara veya işçi alımı yapan kuruluşlara müracaatlarını yapabilir.
Editör: TE Bilisim