Devlet Personel Başkanlığı tarafından 20 Temmuz 2017 tarihli yapılan duyuruya göre,

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesnde yer almakta olan duyuru bölümü aracılığı ile bugün binlerce adayın beklediği KPSS 2017/7 ataması tercih sonuçlarına ilişkin sonunda müjdeli haber duyuruldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı KPSS 2017/7, 2 bin 58 memur ataması tercih sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Buna göre tüm kadroların KPSS en düşük ve en yüksek atama puanları da ÖSYM tarafından kamuoyuna sayısal veriler olarak duyuruldu. Peki en düşük KPSS atama puanı nedir.

EN DÜŞÜK ATAMA PUANLARI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2 bin 58 memur atamasında bilindiği üzere tamamen lisans mezunu adayların kadro ayrılmıştı. Mühendis kadroları için alımlar yapılmıştı. ÖSYM tarafından KPSS 2017/7 tercih sonuçlarının açıklandığı belirtildi ve en düşük atama puanları da belirtildi.

En düşük atama puanlarına bakıldığında Şırnak ili Beytüşşebap ilçesine 70 puan ile veteriner hekimi atamasının yapıldığı görülmektedir. Yine Şırnak ili Güçlükonak ilçesine 70 puan ile veteriner hekimi ataması yapılmış olup Şırnak ve Hakkari illerine 70 KPSS puanı ile memur atamaları gerçekleştirilmiştir.

Mühendis kadrolarına bakıldığında ise en düşük atamanın Elazığ iline yapıldığı ve yerleşen adayın 76 KPSS puanına sahip olduğu görülmektedir.

KPSS 2017/7 TERCİH SONUÇLARINI BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim