Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 13 Haziran 2017 tarihine kadar adaylar Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı atamalarını KPSS 2017/5 tercihleri aracılığı ile gerçekleştirdi. Sonuçlar ne zaman açıklanacak derken dün yapılan duyuru ile adaylara müjdeli haber verildi ve sonuçlar açıklandı.

Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan duyuru da KPSS 2017/5 tercih sonuçlarının açıklandığı belirtildi ve hangi mezuniyetler için kaç puanlar ile atamaların yapıldığı da kamuoyuna duyuruldu. Buna göre en düşük 58 KPSS puanına kadar atamalar yapıldı.

EN DÜŞÜK ATAMA PUANLARI

Lise, ön lisans ve lisans düzeyinde ki KPSS 2017/5 atama puanlarına bakıldığında en düşük 58 puana kadar atamaların yapıldığı görülmektedir. Buna göre;

Lise Düzeyi - 62 KPSS Puanı
Önlisans Düzeyi - 60 KPSS Puanı
Lisans - 58 KPSS Puanı

Yukarıda hangi mezuniyetler için en az kaç KPSS puanı ile atama yapıldığı belirtilmektedir. Lise düzeyi 62 puan ile ebe pozisyonu için atama yapılmış, en düşük önlisans KPSS puanı ile hemşire ataması yapılmış ve en düşük lisans mezunu ataması ise perfüzyonist kadrosu için yapılmıştır.

KADROLARA GÖRE KPSS PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim