Ülkemizde faaliyet göstermekte olan kamu kurumları açık pozisyonları için çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Memur ve personel alımı ilanları yıl içerisinde yapılan açıktan atama ile ya da merkezi atama ile gerçekleştirilmektedir.

Merkezi atama yıl içerisinde iki kez gerçekleştirilmekte olup adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılmaktadır. Buna göre ÖSYM AİS aracılığı ile KPSS 2017/2 kapsamında 2 bin 38 kişilik memur alımı yapılmaktadır. Peki başvuru ve pozisyon detayları nedir.

KPSS 2017/2 ATAMALARI

KPSS 2017/2 atamaları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılmakta olup adaylar müracaat etmek için Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmektedir. Elde edilen puanlar ile adaylar kendi nitelik puanlarına göre müracaatlarını gerçekleştirilmektedir.

Buna göre başvurular 14 Kasım 2017 itibari ile başladı ve son başvuru tarihi 23 Kasım 2017 saat: 23.59 olarak duyuruldu. Adayların kesin olarak bu tarihler arasında müracaatlarını tamamlaması ve başvurularını yaptıktan sonra ödemesini ÖSYM'nin resmi internet sitesinden kredi, banka kartı ya da anlaşmalı bankalardan onay ücreti olan 15 TL'yi ödemesi gerekmektedir. Hangi kurumun kaç memur alımı yaptığı ve pozisyonlara göre bilgileri aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

https://ais.osym.gov.tr
ATAMALARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim