Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile adaylara iki senede bir olmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Bu sınava ortaöğretim, ön lisans ya da lisans mezunu adaylar başvuru yapmaktadır. Adaylar sınavdan aldıkları puanlar ile açıktan atamalara ya da merkezi atamalara tercih yapmakta bu atamalar ile kamu kurumlarına girmeye çalışmaktadır.

Her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan aday işlemleri sisteminden merkezi yerleştirme atamaları düzenlenmektedir. Bu atamalar yılda iki kez yapılmaktadır. 2017 yılının ilk merkezi ataması olan KPSS 2017/1 çoktan tamamlandı ve şimdi KPSS 2017/2 yani 2017 yılının ikincisi ve sonuncusu düzenlenecek. Buna göre başvurular başlıyor. Peki detaylar nelerdir?

KPSS 2017/2 KADRO DETAYLARI

KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme atamalarında ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylar için şans verilmiş fakat kadro sayısı oldukça az Türkiye geneli toplam 2 bin 38 kişilik memur alımı yapılacak.

MERKEZİ ATAMA KADRO DAĞILIMINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

KPSS 2017/2 BAŞVURU DETAYLARI

KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme atamasında başvurular 14 Kasım 2017 tarihinde başlayacak ve adayların 23 Kasım 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Müracaatlar ÖSYM AİS aracılığı ile online ortam aracılığı ile yapılacaktır.

TÜM KPSS HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim