Ülkemizde iki senede bir ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylarına Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) düzenlenmektedir. İlgili sınavdan alınan puanlar ile merkezi yerleştirme memur ataması yapılmakta ve adaylarda puanları ile müracaatlarını gerçekleştirmektedir.

KPSS 2017/2 atamalarına az bir süre kala sonunda tercih robotu duyuruldu ve kadrolar açıklandı. Buna göre kamu kurumları hizmetli ve şoför kadrosu için personel alımı yapacak. Tercih robotuna göre bakıldığında en az ortaöğretim mezunu toplam 17 kişilik şoför alımının yapıldığı görülmektedir. Peki hangi kurumlar alım yapıyor detaylar nedir.

ALIM YAPAN KURUMLAR

EKONOMİ BAKANLIĞI
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Yukarıda şoför ve hizmetli kadrosu için memur alımı yapacak olan kurumlar belirtilmiştir. KPSS 2017/2 atamalarına adaylar 14 Kasım 2017 ile 23 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirebilecektir. Müracaatların başlaması ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme memur ataması başvuru ve tercih kılavuzu hakkında yeni detayların kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim