Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 2017 yılının ikinci merkezi yerleştirme ataması olan KPSS 2017/2 başvuruları devam ediyor. Buna göre adaylar girmiş oldukları Kamu Personeli Seçme Sınavından aldıkları puanlar ile merkezi yerleştirme atamalarına müracaatlarını yapabiliyor.

2017 yılının ikinci ve son merkezi yerleştirme ataması olan KPSS 2017/2'de toplam 2 bin 38 kişilik memur alımı yapılıyor. Buna göre başvurular 14 Kasım 2017 tarihi itibari ile başladı ve müracaatlar 23 Kasım 2017 saat:23.59'da sona erecektir. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

KPSS 2017/2 başvurularını adayların (https://ais.osym.gov.tr/) adresinden ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile gerçekleştirmesi gerekmektedir. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylar için ayrı ayrı kadrolar oluşturulmuştur.

Her mezuniyet grubu için farklı kadrolar bulunurken adayların ataması için Kamu Personeli Seçme Sınavından olabildiğince yüksek puan alması ve kesinlikle nitelik kodlarına sahip olması gerekmektedir. Nitelik kodlarına sahip olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KADROLAR ve DETAYLAR

İşin Olsa ekibimize KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme atamalarına ilişkin yoğun sorular geldiği için önemli kurumlar ve kadrolar için tüm detayları çıkarttık. Eğer sizlerde kadrolar ve detaylar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki linki takip edebilirsiniz.

KURUMLAR ve ATAMALARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim