Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılmakta olan merkezi yerleştirme atamaları her sene yılda iki kez olmak üzere yapılmaktadır. Bu senenin ilk memur ataması olacak olan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme memur ataması 21 Haziran 2017 tarihinde yapılacak.

21 Haziran 2017 tarihinde başlayacak olan merkezi yerleştirme memur ataması 3 Temmuz 2017 tarihi ile sona erecek. Pek ihangi mezunlardan alım yapılacak. Lise, önlisans ve lisans mezunlarından kaç memur ataması yapılacak. Sayılar duyuruldu mu?

KAÇ MEMUR ALINACAK

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyurulan kadrolar da toplam 5 bin kişilik alımın yapılacağı görülüyor ancak bu atamalar yıl sonuna kadar yapılacak olan atamalardır. Yani KPSS 2017/1'de toplam 2 bin - 2 bin 500 kişilik bir alım beklenmektedir. Tabi Tarım Bakanlığının alımı da dahil edilirse + 2 bin kişilik memur alımı kadrosu daha eklenecektir.

TÜM MEZUNLAR BAŞVURU YAPABİLECEK Mİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılacak olan merkezi yerleştirme memur atamalarında alım yapılacak kadro sayısı oldukça azdır. Lisans, önlisans ve lise mezunları için kadroların ayrılacağı düşünülüyor ancak atamaların oldukça az olması bekleniyor. Özellikle genel lise, anadolu lisesi ve fen lisesi mezunları için atama sayısının az olması ve önlisans ile lisans bölümlerinin bazılarına atama olmadığı gibi bazı bölümler için atama sayılarının oldukça az olması beklenmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ