Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin günlerdir KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atama sonuçlarını açıklaması beklenmekteydi. Bilindiği üzere merkezi atama sonuçları genel olarak ÖSYM tarafından 10 günlük bir bekleyiş süresinde açıklanmaktadır ancak bu sefer süre uzadı.

Adayların tercihlerinin sona ermesi üzerine 2 haftalık bir süre geçti ve bugün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kamuoyuna tercih sonuçlarının açıklandığına dair duyuru geldi. KPSS 2017/1 tercih sonuçları açıklandı.

SONUÇLAR DUYURULDU

https://sonuc.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Sonuç bölümünü takip edecek olan adaylar KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme memur ataması bölümü aracılığı ile kendi T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini gerekli bölümlere girerek sonuçları sorgulayabilir. Lisans, ön lisans ve lise düzeyinde toplam 2 bin 780 kişilik atama yapılacaktı ancak 3 kadro boş kalarak 2 bin 777 kişilik atama yapılabildi.

YERLEŞEN ADAYLAR

KPSS 2017/1 merkezi atamasında yerleşen adaylar ne yapacak? Yerleşen adayların yerleştikleri kurumun iletişim numaralarından birkaç gün içerisinde iletişim kurmaları, yerleştikleri hakkında bilgi vermeleri ve iletmeleri gerektiği bilgi, evrak ya da dosyanın olup olmadığını belirtmesi gerekmektedir. İlgili kurumdan adaylara bilgi verilecek ve iletmeleri gerektiği belgeler söylenecektir.

Belirtilen bilgi ve evrakları yerleşilen kurumlara iletilen adaylar için güvenlik soruşturmaları yapılacak olup bu soruşturmaların olumlu çıkması ile adayın ilgili kamu kurumuna yerleşme işlemi tamamlanacaktır.

EN DÜŞÜK ATAMA PUANLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim