Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene belirlenmiş olan tarihler de iki kez olmak üzere merkezi yerleştirme ataması yapılmaktadır. Bu senenin ilk merkezi ataması olan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme ataması 21 Haziran 2017 tarihinde başlayacak.

Adaylar tercihlerini 21 Haziran 2017 tarihinden 3 Temmuz 2017 tarihine kadar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapabilecektir. Peki KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamasında kaç memur ataması yapılacak. Kadrolar ne zaman duyurulacak.

ATANACAK MEMUR SAYISI

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yıl sonuna kadar 5 bin kişilik atamanın yapılacağı belirtilmişti. Bu kadrolar için atama yapılacak ve ek bir atama olmayacaksa KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamasında toplam 2 bin - 3 bin kişilik bir atamanın gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Ek olarak yeni atamalar daha eklenirse sayı daha da artabilir. Peki memur atama kadroları ne zaman duyurulacak.

ATAMA KADROLAR NE ZAMAN DUYURULACAK

Atama kadrolarına ilişkin duyurular Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanmıştı. Ancak hangi atamanın KPSS 2017/1 için yapılacağı bilinmiyor. ÖSYM aracılığı ile 21 Haziran 2017 tarihine az kala tercih kılavuzunun duyurulması ve kadroların kamuoyuna ilan edilmesi bekleniyor. Kadroların ilan edilmesi ile İşin Olsa aracılığı ile sizlere bilgi vereceğiz.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ