Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile lise, önlisans ve lisans mezunlarına Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Bu sınavdan elde edilen puanlar ile adaylar memur olmaya ve kurumların atamalarına başvuru yapabilmektedir.

Her sene ÖSYM'nin resmi interent sitesi aracılığı ile merkez yerleştirme ataması düzenlenmektedir. Bu atamaya Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve KPSS puanı sonuçlanmış adaylar başvuru yapabilmektedir. Adaylar kurumlar tarafından belirlenmiş olan pozisyonlarda ki nitelik kodlarna uyum sağlıyorsa müracaatlarını gerçekleştirebilmektedir. Peki 2017 yılının ilk memur ataması olan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme ataması, memur ataması ne zaman yapılacak.

MEMUR ATAMASI TARİHİ DUYURULDU

2017 yılının ilk memur ataması olan 2017/1 KPSS memur ataması tarihi ÖSYM'ni resmi internet sitesi aracılığı ile duyuruldu. Buna göre 2017 yılının ilk memur ataması 23 Haziran 2017 tarihinde başlayacak ve adaylar tercihlerini 3 Temmuz 2017 tarihine kadar gerçekleştirebilecektir. Bu tarihlerde müracaat etmeyen adaylar yılın ikinci merkezi atamasında başvuru yapabilir.

KAÇ MEMUR ATAMASI YAPILACAK

KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamasında adaylar müracaatlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yapacak. Peki ilk memur atamasında kaç kişilik atama yapılması bekleniyor. Henüz atamaya ilişkin sayılar verilmedi ancak Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanmış olan kadrolara bakıldığında 2 bin 500 - 3 bin kişilik memur atamasının yapılacağı tahmin edilmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim