Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atama tercihlerini 3 Temmuz 2017 saat: 23.59'a kadar almıştı. Adaylar tercihlerini yapması üzerine sonuçlar ne zaman açıklanacak diye meraklı bekleyiş sürdürmekteydi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından müjdeli haber verildi. Buna göre sonuç sayfası aracılığı ile adayların KPSS 2017/1 merekzi yerleştirme atama tercih sonuçları saat: 17.15'den sonra kamuoyuna sunuldu.

EN DÜŞÜK ATAMA PUANLARI

Ortaöğretim

Ortaöğretim mezunları için yapılan atamalara bakıldığında en düşük 71 puan ile itfaiye eri kadrosu için atama yapıldığı görülürken en yüksek 98 puan ile tahsildar kadrosu için atama yapıldı.

Önlisans

Önlisans mezunlarına yönelik yapılan atamalara bakıldığında en düşük 66 puan ile tekniker alımının gerçekleştirildiği ve en yüksek 98 puan ile bilgisayar işletmeni atamasının yapıldığı görülmektedir. Her ne kadar bilgisayar işletmeni pozisyonu için sertifika şartları bulunuyor olsa adayların çoğu gerekli sertifikaları almış durumda.

Lisans

Lisans mezunları için yapılan atamalara bakıldığında ise 52 puan ile çocuk eğitimcisi kadrosu için atama yapıldığı ve en yüksek 99 KPSS puanı ile stajyer AİM pozisyonuna personel ataması yapıldığı görülmektedir. Öte yandan lisans kadroları için 3 kadro boş kaldı.

SONUÇLARI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim