Sağlık Bakanlığı bünyelerinde ki açığı kapatmak için personel alımı yaparken FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile on binlerce kişilik kadrolar boşaldı. Bu kadroların doldurulması için yıl sonuna kadar 15 bine yakın personel alımı yapılması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı 2016/6 tercihleri ile binlerce personeli bünyesine kattı ve diğer açıkların giderilmesi için 4 bin 984 kişilik sözleşmeli personel alımı yapacağını kamuoyuna duyurmuştu. Bu alımlara müracaat etmek için adayların en az ortaöğretim mezunu olması gerekiyor ve Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmektedir. Söz konusu KPSS'ye giren adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 2016/7 tercihlerine başvuru yapabilir. Lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için kadrolar belirlenmiştir. ÖSYM'den yapılan açıklama ile 2016/7 tercihlerine ilişkin kılavuzun yayımlandığı duyuruldu.

Nasıl Tercih Yapılır?

Sağlık Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 4 bin 984 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapacak. Peki başvuru yapmak isteyen adaylar ne yapmalıdır? Öncelikle lise ve önlisans mezunları 2014 ve lisans mezunları ise 2016 yılında ki KPSS sınavına girmiş olması gerekmektedir. Bu sınava giren adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile başvurusunu yapabilir. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda ki linki takip etmesi gerekiyor.

https://ais.osym.gov.tr/

Yukarıda ki linke girdiğinizde KPSS 2016/7 tercih bölümünün aktif olduğunu göreceksiniz. Bu bölüme tıklayarak tercihlerinizi yapabilirsiniz. Hangi kadrolar için alım yapılacak, tercihler nasıl yapılır? lise, önlisans ve lisans mezun kodları nedir gibi bilgileri öğrenmek için yayımlanan 2016/7 tercih kılavuzunu incelemeniz gerekmektedir. Tercih kılavuzu için aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

http://www.osym.gov.tr/TR,12739/kpss-20167-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html
Editör: TE Bilisim