Sağlık Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere sağlık personeli alımı yapacağını açıklamış ve başvurmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 2016/6 tercihlerine başvuru yapması gerektiği duyurulmuştu. Söz konusu kadrolara başvurmak isteyen lisans mezunları 2016 ve önlisans ile ortaöğretim mezunları ise 2014 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmekteydi. Merak ile beklenen Sağlık Bakanlığı 2016/6 tercihleri açıklandı ve toplam 70 bine yakın adayın başvurduğu duyuruldu. 70 bin adayın başvuru yapmasına rağmen 1 kadronun boş kaldığı belirtildi. Peki hangi kadro boşta kaldı? Bu kadroya kimse başvurmadı mı? İşte detaylar.

Hangi Pozisyon Boşta Kaldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinden yapılan 2016/6 tercihlerine 70 bine yakın aday başvurdu. Lisans mezunlarına özel bin 681 kadro ayrıldı ve bin 680 kişi kadrolara yerleşti. Bir kadro ise boş kaldı. Dil ve konuşma terapisti kadrosuna kimse başvurmadığı için Sağlık Bakanlığının belirlemiş bu pozisyona kimse yerleşemedi. Eğer söz konusu kadroya düşük puan dahi olsa başvuru yapılsaydı aday dil ve konuşma kadrosuna yerleşebilecekti.

Sağlık Bakanlığı Dil ve konuşma kadrosu için bir personel alımı yapacaktı ancak kimse başvurmadığı için bu kadro boş kaldı. Erzurum'da istihdam edilecek bu pozisyon için bir sonra ki atama döneminde tekrar alımın yapılması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim