Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS merkezi yerleştirme atama başvuruları 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihlerinde alındı. Adayların sahip olması gereken belgeler ve sertifikalar tercih kılavuzlarında belirtilmişti. Bu belgelere adayların 30 Aralık 2016 tarihine kadar sahip olması gerekmekteydi. Eğer atandığı halde bu belgelere ya da nitelik koduna adaylar sahip değilse atama işlemi gerçekleşmez ve kurum boş kadrosunu diğer atama da doldurur.

Kurum ile İrtibata Geçiniz

Gerekli nitelik koduna sahip ve belgeleri de elinde bulunduran adayların geç kalmadan derhal kurumun ilgili personel daire başkanlığını araması ve konu hakkında bilgi alması gerekmektedir. Telefonu açan görevli adaya istenen belgeleri sunacağı gibi vereceği internet adresinden adayların gerekli adımları istemesini de belirtebilir.

Gerekli tüm belgeleri toplayan aday en kısa sürede yine kurma müracaat ederek tüm belgelerini eksiksiz olarak teslim etmesi zorunludur. Belgelerini teslim eden aday bundan sonra ki süreçte güvenlik soruşturmasını beklemeli ve olumlu cevabını almalıdır. Güvenlik soruşturması 30 gün ile 60 gün süreceği gibi bu süre uzayabilir. Olumlu sonucun alınması durumunda ortalama olarak bir aya kadar adayın kuruma yerleştirme işlemleri başlayacaktır. Aday tüm belgelerini kuruma ilettikten sonra gerekli atama işlemleri için kurum ile aralıklarla irtibata geçebilir.
Editör: TE Bilisim