Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lise, önlisans ve lisans mezunu ile öğrenci adayların Kamu Personeli Seçme Sınavları yapılmakta bu sınavların sonuçlarının ardından adaylar memur olmak için pek çok kurum ve kuruluşa başvuru yapmaktadır. Yılın belli dönemlerinde ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet sitesinden merkezi atama yerleştirme başvuruları yapılmaktadır. Bu başvuruların ardından birkaç hafta içerisinde sonuçlar açıklanmakta ve adayların yerleştirme işlemleri yapılmaktadır. Yılın ikinci Merkezi yerleştirme atamaları Aralık ayının üçüncü haftasında yapılmaya başlanacak peki hangi mezunlara kaç kadro ayrılacak?

Hangi Mezunlara Kaç Kadro Ayrılacak

İkinci merkezi yerleştirme ataması olan KPSS 2016/2 Aralık 21 ile Aralık 30 tarihlerinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak. Peki hangi mezunlara kaç kadro ayrılacak?

Bilindiği gibi Bakanlıklar ve devlet kurumlarının neredeyse büyük bir bölümü yüzlerce alım yapıyor ancak yine de adaylara yeterli olmuyor. Üniversitelerden mezun olan adaylar işsiz gezmekte ve KPSS'den yeterli puanı alamadığı için yerleşememektedir. Şu an için hangi mezunlara kaç kadro ayrılacak bilinmiyor ancak yine kurumların 10, 20, 30 gibi kontenjan ayırmış olacağı tahmin ediliyor.

Sizlerde aşağıda ki bölüm aracılığı ile yorum yaparak hangi mezunlara kaç kontenjan ayrılması gerektiği ve alımların nasıl yapılması gerektiği gibi düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim