Bu sene yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına önlisans, lisans ve ortaöğretim mezunu toplam 6 milyon aday girdi. En çok sınava giren aday ortaöğretim mezunu olurken merkezi atama tercihlerinin yapılması ile yine her gün ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile on binlerce kişi kendileri ile alakalı bölümlere tercih yaptı. Bu sene sınava daha fazla aday giriş yaptığı için atama puanlarının yükselmiş olabileceği beklenmekteydi peki hangi kadro kaç puan ile atama yaptı? Geçtiğimiz seneler ile kıyaslama yapıldığında atama kadrolarında pekte yüksek puanlar ile atama olmadığı görülmektedir.

Kadroların Atama Puanları

En düşük atama yapan kurumlara bakıldığında Kültür ve Turizm Bakanlığının oldukça düşük puan ile atama yaptığı görülmektedir. Söz konusu Bakanlığın folklor araştırmacısı ve mütercim kadroları için 59 puandan başlayıp 74 puana kadar atama yaptığı görülüyor.

Önlisans mezunu adaylar için en düşük puan ile atama yapan kadronun ebe olduğu görülmekte olup Harran Üniversitesi ebe kadrosunun 70 puan ile atama yaptığı öğrenildi. Önlisans zabıta memuru, itfaiye eri, sağlık memuru kadroları ise 72 - 80 puan ile atama yaptı.

Ortaöğretim kadrolarında tekniker kadroları 84 - 90 puan arasında atama yaptığı görülmektedir. Diğer yıllara göre kıyaslama yapıldığında pekte fazla puan artışının olmadığı görülmektedir.
Editör: TE Bilisim