Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS 2016/2 merkezi atama tercih sonuçlarının açıklandığını duyurduğu gibi lisans, önlisans ve ortaöğretim kadrolarının kaç puan ile atama yaptığını da sayısal veriler ile açıkladı. Yayımlanan sayısal veriler incelendiğinde ilginç sonuçlar ortaya çıktığı gibi en düşük hangi kurumun hangi pozisyonu olduğu da öğrenildi. Bundan seneler öncesinde bazı kadrolar 55 - 60 puan ile atama yaparak gündeme gelmekteydi. Ancak 6 milyon adayın girdiği ve oldukça yüksek puanların çıktığı 2016 KPSS atamalarında bile iki kadro 59 puan ile atama yaptı. Peki hangi kadro 59 puan ile atama yaptı?

59 Puan İle Atama Yapan İki Kadro

Lisans mezunlarına ayrılmış olan iki kadro 59 puan ile atama yaptı. Bu kadroların Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğu lisans mezunu atama puanları sayısal verilerine göre öğrenildi. Buna göre ''Folklor Araştırmacısı ve Mütercim'' kadroları ÖSYM'nin yayımladığı sayısal verilere göre ''59.49143 ve 59.53995'' puanları ile atama yaptı.

Lisans mezunu adayların başvurabildiği bu iki kadroya toplam kaç adayın başvuru yaptığı bilinmiyor ancak 59 puan ile atama yapması adaylarda ümütlenmeye yaradı. Her ne kadar Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarından pek çok aday yüksek puan dahi almış olsa da bazı kadroların çok düşük puanlar ile memur ataması yapıldığı görüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığının yine Folklar Araştırmacısı ve Mütercim Kadroları 68, 71, 72 gibi düşük puanlar ile atama yaptı.