20 yıllık eşinden boşanmak isteyince başına gelmedik kalmayan Ayten D. en son olarak kocası tarafından kaynar suyla yakıldı. Gözü yaşlı kadın 2 . duruşmada da boşanamadı.


Kocaeli'nin İzmit ilçesinde uyurken eşi Ahmet D. tarafından üzerine dökülen kaynar su ile yakıldığı iddia edilen Ayten D.'nin eşine açtığı boşanma davası devam etti. Davaya katılmayan ve İHA muhabirine konuşan eş ise iddiaları yalanladı. 
Kocaeli'nin İzmit ilçesi Yenişehir mahallesinde 28 Mart Pazartesi gece saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre Ayten D., evden uzaklaştırma cezası olmasına rağmen alkollü bir şekilde eve giren boşanmak istediği 20 yıllık eşi Ahmet D. tarafından kaynar su ile yakılmıştı.
Eşi tarafından başından aşağıya dökülen kaynar su ile ciddi şekilde haşlanarak yaralanan ve Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'nde tedavi gören Ayten D.'nin olaydan önce eşine açtığı boşanma davasının 2. duruşması Kocaeli Adliyesi 3. Alile Mahkemesi'nde devam edildi.


Duruşmaya tedavi gören anne Ayten D. ve davalı baba Ahmet D. katılmazken Nuran D.'nin avukatı ve olayın tanığı olarak kızı G.D. duruşmada hazır bulundu.
AİLENİN KIZI, BABASINI SUÇLADI 
Boşanma davasında hakimin sorularını tanık olarak yanıtlayan ailenin 17 yaşındaki kızı G.D., babası Ahmet D.'nin sürekli alkol aldığını ve annesinin bu yüzden babasından ayrılmak istediğini dile getirdi. Babasının sık sık alkol alarak eve geldiğini ve sürekli annesiyle tartıştığını söyleyen G.D., babası Ahmet D.'nin annesi Ayten D.'yi boşanmaktan vazgeçirmediği için yaktığını ifade etti. Hastanedeki tedavisinin sürdüğü için duruşmaya katılamayan Ayten D.'nin avukatı ise, müvekkilinin bir daha böyle bir olay yaşamaması için bir an önce boşanmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti, savunmaların alınmasının ardından duruşmayı 21 Nisan gününe erteledi.
"ŞAHSIN DIŞARDA OLMASI YAKINLARI İÇİN TEHDİT"
Duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ayten D.'nin avukatı Nuri Tan, "Bundan sonraki celse 21 Nisan 2016 tarihine verildi. O duruşmada büyük ihtimalle boşanma davası gerçekleştirilecek. Hem ülkemizde yakın zamanda meydana gelen kadın şiddetine ve çocuk istismarına karşı duyarlı olmak amacı ile hem basının hem de STK'ların bunu takip etmesini diliyoruz. Zira bu şahıs şuan dışarıda hem kızını hem de yakın çevrelerini tehdit etmiş durumda. Bu nedenle bu şahsın evden uzaklaştırması olmasına rağmen hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı için bu olay gerçekleşmiştir" dedi.
"ANNEMİ TANIYAMADIM"
Mahkemenin ardından İhlas Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Ayten D.'nin kız G.D. ise olaydan sonra hem babası hem de babasının yakınları tarafından tehdit edildiğini söyledi. Olay gününü anlatan G.D., "Olay gecesi işteydim. Saat gece 23.00 sıraları haber geldi bana, kardeşim aradı beni. Babam, annemi uyurken yakmış. Ben direk hastaneye çıktım. Orada annemi gördüm bayağı kötü oldum, tanıyamadım annemi içeri girdiğimde. Bayağı kötüydü yüzü falan tanınacak halde değildi" diye konuştu.
"BOŞANMA DAVASI YÜZÜNDEN ANNEMİ YAKTI"
Babasının annesini boşanma davasından vazgeçirmek için yaktığını belirten G.D., "Hem boşanmaktan vazgeçirmek hem de çalışmasını kabul etmediği için yaptı. Çalıştığı için annem eve geç saatte geliyordu. Babam da bunu istemiyordu. Uzaklaştırma kararına rağmen eve girdikten sonra annemi yakıyor. Olaydan sonra annem kendini soğuk suya atmaya, banyoya koşmaya çalışıyor, babam istemiyor. 'Eğer benden boşanma davasını geri alırsan seni hastaneye götürürüm' diyor. Kadın acılar içinde yandığından 'Ne istiyorsan yaparım' diyor o an. 'Tamam, geri alacam mahkemeyi' diyor. Sonra babam, babaannemi arıyor. Annemi yaktığını söylüyor. Babaannemler de apar topar geliyor. Annemi bir şekilde evden çıkartıyorlar. Ve babam hala annemin evden çıkmasına izin vermiyor. Çünkü alkollü. Annemin de boşanma sebebi, babamın her akşam eve alkollü gelmesi ve eve yardımcı olmaması. Çünkü evin geçimini annem sağlıyordu" şeklinde konuştu.
"HİÇ BABA-KIZ İLİŞKİMİZ OLMADI"
Ahmet D. ile hiçbir dönem baba-kız ilişkisi yaşayamadıklarını anlatan G.D., "Diyaloğumuz asla yoktu. Oturup iki muhabbet etmişliğimiz yoktur. Ben güçlü olduğum için pek etkilenmedim ama kardeşlerimin gerçekten psikolojisi bozuldu. Ben artık alıştığım için kaldırabiliyorum ama onlar kaldıramıyor. 12 yaşındaki kardeşim okula gidiyor ama 15 yaşındaki erkek kardeşim psikolojisi bozulduğundan okulu bıraktı" ifadelerini kullandı.
"BABAMIN AKRABALARI BENİ TEHDİT EDİYOR"
Babasının olaydan sonra serbest kalmaması gerektiğini söyleyen G.D. sözlerini şöyle sürdürdü: "İfadesini alıp salmışlar. Gerçekten şok olduk. Şu an dışarıda olması benim hayatımı da riske atıyor. Babamın ailesi beni arayıp tehdit ettiler. Yani annemi bırakıp onların yanına gitmemi istiyorlar. Ben kadını o halde bırakıp asla gidemem, onlara da söyledim. 'Sen bizim torunumuzsun, yanımıza gel. O kadını bırak' gibilerinden kötü şeyler söylüyorlar annemle ilgili. Ben de annemi bırakmak istemediğimden bana cephe almış durumdalar. Beni tehdit ediyorlar. Beni öldürmekle, yok 'Seni ortadan yok edeceğiz' gibilerinden tehdit ediyorlar. Ben de Çocuk Şube'ye gidip şikayetçi oldum."
"KENDİ KENDİNİ YAKTI"
Karısını yaktığı iddia edilen Ahmet D. ise telefonda İHA muhabirine iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Ayten D.'nin kendi kendini yaktığını söyleyen Ahmet D. şu ifadeleri kullandı: "Olay yazıldığı gibi değil. Çok uydurma yazmışlar bunu. Kendi kendini yaktı. Ben evden yüz metre ayrıldım bağırış sesi duydum. Geri dönüp kapıyı açtım bir baktım kendi kendini yakıyor. Ben döndüm yardım ettim, soğuk su tuttum kafasına. Sonra ben de heyecanlandım, annemi çağırdım. Sonra karakola gittim serbest kaldım, savcı bir daha kanunsuz şeyler yaparsam hapis cezası alacağımı söyledi. Evden uzaklaştırmam vardı benim."
İHA
Editör: TE Bilisim