İstanbul Cevizlibağ’da akşam saatlerinde kız öğrenci yurdunda yaşanan taciz olayına ilişkin yetkililer harekete geçti. Sözlü ve fiziksel olarak taciz edilen kız öğrencilerin video çekimi yapan 'dron' ile görüntülendiği göründü.

İstanbul Cevizlibağ’da bulunan öğrenci yurdundan kız öğrencilerin özellikle akşam saatlerinde tacize uğradığı haberleri üzerine yetkililer harekete geçti.CNN Türk’ten Cansu Karadan'ın haberine göre ise öğrenciler taciz korkusunu yalnızca yolda yürürken yaşamıyor. 

Habere göre öğrencilerin odalarının dronla gözetlendiği anın görüntüleri ortaya çıktı. 3500'den fazla öğrencinin kaldığı yurtta bir öğrencinin odasının camının önündeki dronu karşı blokta kalan başka öğrenciler fark ediyor ve kameraları ile kaydediyor... 

Üstünde kameralar olan, uzaktan kontrol edilebilen dron, öğrencilerin odasını gözetliyor...

YURTDIŞINDA DA BENZERLERİ YAŞANIYOR

Dron ile taciz olayı ilk kez yaşanmıyor. Giderek yaygınlaşan dronlar birçok ülkede kötüye de kullanılıyor. ABD’de geçen yıl en az üç benzer vaka yaşandı. 
Connecticut’ta 23 yaşında bir kadın, plajda üstünde dron uçuran adama saldırınca tutuklandı. Virginia’da özel bir plajda aynı nedenle olay çıktı. Seattle’da ise bir kadın, penceresine gelip evin içini çeken dronu şikayet etti.

Editör: TE Bilisim