Ülkemizin dört bir yanında çalışmakta olan 50 bin Kamu İktisadi Teşebbüsü KİT işçisi bilindiği üzere taşeron yasasından faydalanamadı ve kadroya geçemedi. Buna göre yetkililerden yapılan açıklamalar ile KİT işçilerini bir üzen bir sevindiren gelişmeler yaşandı ancak şu ana kadar henüz resmi olarak bir adım atılmadı.

Buna göre pek çok kaynakta KİT işçilerine kadronun verilmeyeceği belirtiliyor sebebi olarak ise bilindiği üzere KİT kurumların bir bölümü hem özel firmalara hemde devlete aittir. Bu kurumlardaki personellerin maaşları da bu şekilde ortaklık çerçevesinde ödendiğinden işçilere kadro verilmesi durumunun olanaksız olduğu belirtiliyor.

Ancak yine daha önce yapılan açıklamalarda KİT işçilerinin şu şekilde kadroya geçeceği belirtilmekteydi; 50 bin KİT işçisi için kamu kurumlarının farklı alanlarında yeni pozisyonlar açılacak ve KİT işçileri buraya kaydırılacak. Kaydırılan bu işçilere kamu kurumlarında kadrolar verilecek ve bu şekilde KİT işçileri de kadro almış olacaktı.

Fakat bu durumda ilgili personellerin istihdam ettiği KİT kurumlarının zor durumda kalacağı ve KİT kurumlarının Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olduğu için sıkıntıların olabileceği ön görülüyor. Kısaca KİT işçilerine kadro verilecek ise de yoğun bir çalışmanın ardından verilebileceği tahmin edilmekte olup şu anda erken seçim hazırlıkları başlandığı için KİT işçilerine kadro konusunda her hangi bir görüşme yapılır mı bu konu hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim