Kamu kurumlarında yeni düzenleme ile kadroya geçişi sağlanan işçiler başvuru aşamasını 11 Ocak itibari ile tamamladı. 696 sayılı KHK ile bazı çalışanlara kadro hakkı verilmemesine neden olmuştu. Bu çalışanların 50 Binden fazlası KİT çalışanlarını olarak çalışıyor. Kurumlarda hizmet alım sözleşmesi ile çalışmayan bir çok kurumdaki çalışanlarda kapsam dışı kaldı. Kadro umutları başvuruların son gününde de sürdü ve gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerek başkan ya da Bakandan bir açıklama gelmesi beklendi. Daha önce de kadro bekleyenlere son bir umut olabileceğin belirtmiştik. Başvuru süresinin son gününde olmasa da bugün bir açıklama geldi.

KİT’LERDEKİ İŞÇİLERİN DURUMU NASIL ÇÖZÜLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı milletvekilleri ile bir araya geldi. Taşeron düzenlemesinde yaşanan sorunlara ilişki olarak çalışanlarından gelen şikâyetlerde gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan KİT’lerde yaşanan kadro sorununa değindi. Açıklamada her kamu İktisadi Teşebbüslerin kendi personelini kadroya alabileceği belirtildi. Taşerondan kadrolaya geçemeyenler için beklenen umudun sevince dönüşmesine neden olan bu açıklama sonrası gözler KİT’lere ve yeni bir düzenlemeye çevrildi. Diğer kurumlarda bulunan toplum yararına programı kapsamında çalışan işçiler ile sağlık bakanlığı yemekhanelerinde ya da hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalışmayan işçiler ile ilgili çözümün nasıl olacağı hakkında umutlar halen bitmedi. Bu çalışanlarda bir an önce kendilerinin kadroya alınmasını istiyor.  

KADROYA GEÇİŞ SÜRECİ

Kadroya geçiş sürecinde 90 günlük sürüde tamamlanması öngörülüyor. Adaylara yazılı sınav, sözlü sınav ya da uygulaması sınav kurumlarda farklılık gösterecek. Bazı kurumlar sadece bir sınav şekli uygularken, bazı kurumlar ise yazılı ve sözlü,  sözlü ve uygulamalı sınav yapacak. Adayların alımı 2 Nisan 2018 tarihine kadar tamamlanacak.

Editör: TE Bilisim