Türkiye'nin dört bir yanında istihdam etmekte olan KİT taşeron işçileri taşeron yasasına girmeyeceklerini öğrendiği için kadro alamayacaklarını düşünmüştü. İlk açıklamalarda Türkiye geneli sadece 450 bin kişiye kadronun verileceği belirtildi. Ancak daha sonradan bu sayı yükseltildi.

Yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da KİT işçilerine kadronun verileceği ve kadronun nasıl verileceğine yönelik duyurular yapıldı. Peki son gelişmelere, son haberlere göre İT taşeron işçilerine kadro verilecek mi? KİT'lere kadro nasıl verilecek? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları açıklıyoruz.

KİT İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ?

Ülkemizin dört bir yanında istihdam etmekte olan KİT işçilerine kadro verilecek mi? Buna göre yapılan açıklamalara bakıldığında KİT işçilerine kadronun verileceği söylendi ancak normal taşeron işçiler gibi KİT işçileri kadroya geçmeyecek yani KİT'lere kadronun verilmeyeceği düşünülüyordu ancak sonradan KİT'lere de kadronun verilmesi kararlaştırıldığı için farklı düşünceler ortaya çıktı.

KİT TAŞERONUNA KADRO NASIL VERİLECEK?

KİT taşeron işçilerine kadro nasıl verilecek? Buna göre KİT işçilerine kadronun şu şekilde verilmesi beklenmektedir. KİT işçilerinin kadroya geçmesi için farklı iş alanlarının açılması ve işçilerin buraya yönlendirilmesi bekleniyor. İşçiler için açılacak yeni istihdam alanlarında taşeron kavramı olmadığı için KİT'lerin de bu şekilde kadro alacağı ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim