Ülkemizde istihdam etmekte olan 50 bin civarı KİT taşeron işçi kurumlarında istihdam etmektedir. Bu kurumların bir bölümü devlete bir bölümü ise özel sektör firmalarına ait olduğundan dolayı KİT taşeron işçilerine 2 Nisan 2018 tarihinde kadro verilemedi.

Peki KİT taşeron işçilerine kadro verilmeyecek mi? Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile KİT taşeron işçilerine kadro çalışmasının nasıl yapılacağı belirtilmişti. Peki KİT taşeron işçilerine kadro ne zaman verilecek, KİT işçileri kadro alacak mı? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizlere açıklıyoruz.

KİT TAŞERONUNA KADRO NASIL VERİLECEK?

Buna göre KİT işçilerin bir bölümü devlete bir bölümü özel firmalara ait olduğundan dolayı KİT taşeron işçilerine 2 Nisan 2018 tarihinde kadro verilemedi. İlgili kurumlar hem devlete hemde özel sektör firmalarına ait olduğu için kazanç ve zarar ortaklık oranına göre paylaşılmakta olduğundan dolayı KİT taşeron işçisine kadro verilemedi.

Buna göre KİT taşeron işçisine kadronun ancak kamuda farklı alanların açılması ve KİT işçilerinin buraya kaydırılarak kadronun verilmesi ön görülmektedir. Ancak bu seferde KİT kurumlarda işçi eksikliği olacağı için KİT taşeronuna kadro verilmesi konusu detaylı bir şekilde araştırma yapılacak olup ancak bu araştırmanın sonucunda kadronun verilmesi bekleniyor. KİT taşeron işçilerine kadro verilmesi konusunda yeni detaylar geldikçe sizlere bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim