Ülkemizde Kamu İktisadi Teşebbüsü KİT kurumlarında ortalama 50 bin civarı personel istihdam etmektedir. Bu kişilerde kamu kurumlarında taşeron olarak görev yapmaktadır. Taşeron gelişmeleri yaşanırken KİT'lere kadro verilecek mi, KİT işçileri kadro alacak mı soruları sıklıkla soruldu ancak net olarak cevaplar alınmadı.

Öyle ki normal taşeron işçilere kadrolar verildi fakat KİT'lere kadro da işler biraz da değişik ilerlemeye devam ediyor. KİT kurumlarının bir kısmı devletin bir kısmı özel sektör firmalarına ait olduğu için ortaklığa göre işçilerin maaşları ve kurumdan elde edilen gelirden pay elde edilmektedir. Bu sebepten dolayı KİT işçilerine kadro durumu halen çözüme kavuşmuş değil.

KİT GELİŞMELERİ ve HABERLERİ NELERDİR?

Buna göre yurt geneli binlerce KİT işçisi kadro almak istediğini dile getirmeye devam ediyor ancak KİT işçilerine kadro verilmedi. Öyle ki KİT işçileri için kamuda farklı alanların açılması ve bu şekilde kadro verilmesi konusu görüşülmüştü ancak bu durumda KİT kurumlarında personel sıkıntısı yaşanabileceği için henüz bir adım atılmadı.

KİT işçilerine kadro verilmesi için detaylı bir inceleme yapılması ve KİT kurumunda eğer özel kuruluşlarında ortaklığı bulunuyorsa bu firmalar ile de görüşmelerin yapılması bekleniyor. Bu sebepten dolayı KİT işçilerine kadro vermek normal taşeron işçiye kadro vermekten daha zor gözüküyor. Ancak ilerleyen süreçte KİT'lere kadro hakkında yeni açıklamalar yapılabilir.

Editör: TE Bilisim