Kamu İktisadi Teşekküllerinde çalışan binlerce işçi müjdeli bir haber bekliyor. Kadro düzenlemesinin hayata geçmesinin ardından KİT çalışanları için Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı yeni bir çalışma yaparak Başbakan'a sunmuştu. Taşeron kadro düzenlenmesinde 70 bin KİT işçisinin ne zaman kadroya geçeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Yetmiş bin işçinin kadroya alınması hakkında yeni bir açıklama daha geldi. Açıklama Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan geldi.

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün ATALAY taşerona kadro düzenlemesini olumlu bularak destek verdiklerini belirtti. KİT çalışanlarının kadroya alınması gerektiğini belirtti. 

70 BİN KİT ÇALIŞANI KADRO BEKLİYOR!

Başkan Atalay, kamudaki taşeron işçiler için kadro düzenlemesinin bir hafta içinde tamamlanacağını ve  KİT çalışanlarına kadro için yapılan çalışmanın ne durumda olduğunun bilinmediğini belirterek, hükümet yetkililerin KİT çalışanlarına Hazine kadro vereceği açıklamasına odaklanıldığını açıkladı. Hükümetten kapsama alınmayan KİT çalışanları için müjdeli haber beklediklerini belirtti. 

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün ATALAY yaptığı açıklamada " Taşeron işçilere kadro düzenlemesi, KİT'lerde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapanların kadro alınmasıyla taçlandırılmalıdır." dedi.

4C STATÜSÜNDEN 4B'ye GEÇİŞ DÜZENLEMESİ 

Çalışma Bakanı Jülide SARIEROĞLU, bu düzenlemenin başarı ile tamamlanması bizim için önemli diyerek yapılan işin gölgelenmemesini istedi. Ayrıca Bakan SARIEROĞLU 4C statüsünde bulunan çalışanlar için 4B statüsüne geçişinde düzenleme hazırlıklarının devam ettiğini aktardı. yakın bir zamanda bu çalışmanın detaylarının ilan edilmesi bekleniyor.