24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken seçime üç buçuk hafta gibi bir süre kaldı. On binlerce KİT taşeron işçisi kadro alamadığından dolayı devletten kadro talep etmeye devam ediyor. Buna göre erken seçim öncesi pek çlok alanda müjdeler verildiğinden dolayı KİT işçilerin büyük bir bölümü erken seçim öncesi de kadro müjdesinin verilebileceğini düşünmektedir.

Taşeron yasası kapsamında taşerona kadro başvuruları alınmıştı ve sınavları yapılmıştı. Bu süreç içerisinde hükümet cephesinden KİT taşeron işçilerini bir sevindiren bir üzen gelişmeler yaşandı ancak somut olarak resmi bir adım atılmadı. Peki KİT işçilerine seçim öncesi ya da sonrası taşerona kadro verilir mi? KİT taşeronu için yeni gelişmeler nelerdir?

KİT İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ?

KİT taşeron işçilerine kadronun verileceğine dair taşeron başvuruları devam ederken bazı müjdeler verilmişti fakat henüz resmi olarak bir adım atılmadı. KİT işçileri bilindiği üzere devlet ile özel firmaların sahip olduğu kurumlarda istihdam etmektedir. Yine KİT işçilerinin hazineye bağlı olarak görev yaptıkları duyurulmuştu. Öyle ki KİT işçilerine kamuda farklı alanlara kaydırmalar yapılarak kadronun verilebileceği müjdesi bulunuyordu fakat yeni bir duyuru henüz gelmedi.

Erken seçim öncesi şu ana kadar KİT işçilerini sevindiren bir gelişme yaşanmadı bu sebepten dolayı pek çok işçi kadro müjdesinin seçim sonrası verilebileceğini düşünüyor. Ancak seçim sonrası KİT işçilerine kadro verilecek mi yine konu hakkında resmi bir duyuru yok. Sizlerde KİT işçilerine kadronun verilmesi hakkında aşağı bölümden yorumlarınızı iletebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim