İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunan Jandarma Genel Komutanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere Jandarma Özel Harekat alımı yapmaya devam ediyor. Bilindiği gibi JÖH alımları Asayiş Jandarma alımları ile aynı yapılmakta olup adayların kendi istekleri ile JÖH sınıfını seçmesi gerekmektedir. Genel olarak JÖH ve Asayiş Jandarma alımları aynı anda yapılmakta ancak adaylar hangi sınıfı istiyorsa kendileri seçmekte olup yine adayların doktor muayenesinden Komando Olur raporunu alması gerekmektedir. Doktordan Komando Olur raporu alamayan adaylar yanlızca Asayiş Jandarma ya da Meslek Sınıfı Jandarma branşlarına başvuru yapabilmektedir. Jandarma Özel Harekat personelleri operasyonların sürekli içinde olduğu için sağlık probleminin olmaması istenmektedir.

JÖH Olma Şartları

Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile Jandarma Özel Harekat alımları başladı. Peki JÖH alımlarına müracaat etmek isteyen adayların hangi niteliklere sahip olması gerekmektedir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu ve dengi okul mezunu olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak
Askerlik terhisi üzerine 36 ay geçmemiş olmak ya da askerlik yapıyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak
Sağlık sorunu bulunmamak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler Jandarma Özel Harekat alımları için aranmakta olup başvuru yapan adayların sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik ve mülakatları geçtikten sonra İzmir/Foça'da eğitim görmesi gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx