CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,NTV Canlı yayınına katılarak açıklamalarda bulundu.Ahmed Arpat'ın sorularına içtenlikle yanıt veren Kılıçdaroğlu,hükümeti kurma görevi verilmemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçici hükümeti değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Geçici hükümet, Başbakan’ın güvenmediği bir kabine. Bugünkü Resmi Gazete’ye dayanarak söylüyorum. Bütün atamalar aşağı yukarı durduruldu. ’Benden izin almadan hiçbir bakan adım atamayacak’ diyor. Bu bakanlara güvenmiyorum. Benim sözümden kimse çıkmayacak. Yasal bir süreç de dahi benden izin alacaksınız diyor. Böyle bir kabine Türkiye’ye yarar getirmeyecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile olan samimi konuşmanın ayrıntılarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu Amerika’daki torunun fotoğrafını gösterdi sıcak bir sohbetti. Çocuklar üzerine bir sohbetti" dedi.

"BAKANLAR KURULU BAŞBAKAN’IN GÜVENMEDİĞİ BİR KABİNE"

Geçici hükümete Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun güvenmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Geçişici hükümet, Başbakan’ın güvenmediği bir kabine. Bugünkü Resmi Gazete’ye dayanarak söylüyorum. Bütün atamalar aşağı yukarı durduruldu. ’Benden izin almadan hiçbir bakan adım atamayacak’ diyor. Bu bakanlara güvenmiyorum. Benim sözümden kimse çıkmayacak. Yasal bir süreç de dahi benden izin alacaksınız diyor. Böyle bir kabine Türkiye’ye yarar getirmeyecek" diye konuştu.

"BİZ SORUMLULUKTAN KAÇSAYDIK ’GELİN 4 YIL HÜKÜMET KURALIM’DEMEZDİK"

Kılıçdaroğlu, "Biz sorumluluktan kaçsaydık ’gelin 4 yıl hükümet kuralım’ demezdik. Bir bakan düşünün atama dahi yapamıyor. Bu kabinede olmak ne demektir. Altınızda arabalar olacak eliniz kolunuz bağlı olacak. Ben bakanım diye gezeceksiniz" dedi.

"MİLLETE DİYORUZ Kİ ’SEN OY VERDİN AMA SENİN İRADENİ SAYMIYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Biz tekrar seçime neden gidiyoruz? Millete diyoruz ki ’sen oy verdin ama senin iradeni saymıyoruz. Benim söylemlerimi kabul edene kadar tekrar, tekrar seçime gideceğiz. Bu mu milli iradeye saygı duymak" dedi.

"BİR BAKAN 2 AYDA ANGİ SORUNU ÇÖZECEK?"

Kılıçdaroğlu, "Biz baştan Sayın Davutoğlu ilk geldiği gün ne söylediysek en sonunda da onu söyledik. Biz partiyi kişisel çıkarı düşünmeden ülkeyi düşünen bir anlayışla yola çıktık. Çıkıp bir bakan biz 2 ayda şu sorunu çözeceğiz desin. Hangi sorunu çözecekler? Bir siyasi parti sorunları çözmek için hükümette yer alır. Sorunları çözmek için değil ertelemek için biz bir hükümette yer almayız" ifadelerini kullandı.

"ÖZELLİKLE MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIĞIMIZ YERLERDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR"

1 Kasım seçimlerinde CHP’nin kadrosunun çok fazla değişmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "CHP ’nin kadroları diğer partilerin kadrolarından daha nitelikli. Özellikle milletvekili çıkaramadığımız yerlerde değişiklik olabilir" dedi.

"İMAM HATİPLERİ BİZ KURDUK NİYE KAPATALIM?"

Eğitim sitemini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımızı kobay gibi kullandılar. Türkiye’de şu anda ciddi bir yönetim boşluğu var. İmam Hatipleri biz kurduk. Kurduğumuz okulu niye kapatalım. Çocuklarımız daha iyi eğitim alsın" diye konuştu.

"ÖZKES BİZDEYKEN BENİM GİBİ DÜŞÜNÜYORDU"

Kılıçdaroğlu'na canlı yayında, CHP'den istifa eden emekli müftü İhsan Özkes'in, "Hazreti Muhammed yaşasaydı, Saray’a kesinlikle girerdi" ifadeleri de soruldu. Kılıçdaroğlu, soruya şu yanıtı verdi: "Abuzer Gaffar'dan ganayım, sahabedir. Müslüman olan ilk 10 kişiden biridir. Muaviye kendisine saray yaptığında "Eğer bu sarayı halktan topladığın vergilerle yaptıysan hırsızlıktır, kendi paranla yaptırdıysan israftır" demiştir. Ben israfın haram olduğuna inanırım. Her kuruş verginin vatandaşa hizmet olarak dönmesi gerektiğine inanan birisiyim. Bizdeyken Özkes benim düşündüğüm gibi düşünüyordu."

milliyet

Editör: TE Bilisim