24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken seçime son bir ay kaldı. Tüm Cumhurbaşkanı adayları Türkiye'nin dört bir yanında mitingler yapmaya devam ederken siyasi parti liderleri de seçim beyannamelerini kamuoyuna duyurarak iktidar olmaları durumunda ne gibi yenilikler yapacaklarını açıklamaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim beyannemelerini kamuoyuna duyurdu ve yapılacak olan yenilikler hakkında bilgi vererek kadro alamayan taşeron işçilere müjdeli haberi verdi. Peki taşeron işçiler için neler söylendi, taşerona kadro nasıl verilecek?

500 BİN TAŞERONA KADRO

Taşeron yasası kapsamında ülkemizde yüz binlerce işçi kadro aldı ancak bazı taşeron işçiler görevleri, pozisyonları, tarih uyuşmazlığı ya da çalıştıkları kurumdan dolayı kadro alamadı. Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı duyurusunda altı ay içerisinde 500 bin taşeron işçiye kadro vereceklerini ve kadro almayan taşeron işçinin kalmayacağını belirtti. Yine Kemal Kılıçdaroğlu kamuoyuna memur ataması, öğretmen mezunu sayısındaki yığılmalar vb. gibi konulara da değindi.

Editör: TE Bilisim