Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen bekçi alımları bilindiği üzere uzun süre konuşulmuş ancak alım ilanının yayımlanmaması ile giderek gündemden düşen başlıklar arasında yer almaktaydı. Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne bekçi kadrosu tahsis edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilen kadrolara bakıldığında 7 bin kişilik bekçi alımı yapılacağı görülmektedir. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin kişilik bekçi alımı ilanı hazırlanıyor. Kimler başvuru yapabilir ve detaylar nedir?

DETAYLAR

Alım Yapacak Kurum: Emniyet Genel Müdürlüğü
Alınacak İl Sayısı: 6
Alınacak Pozisyon: Bekçi

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR


Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilen 7 bin kişilik bekçi alımı 6 farklı il için yapılacak. Buna göre alımlar  İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için yapılması bekleniyor. Bu iller ve 7 bin kişilik bekçi alımı hariç olmak üzere yine Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için de valiliklerden yapılacak duyurular sonucu bekçi alımları yapılacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

Bekçi alımında adaylardan aranmakta olan şartlar genel olarak bunlardır. Alım ilanlarının şu anda hazırlandığı bilinmekte olup en kısa süre içerisinde 7 bin kişilik bekçi alımının yapılması bekleniyor.

Bekçi Maaşları Ne Kadar? Bekçi Görevleri Nedir?
Editör: TE Bilisim