Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin kişilik kadro ihdas edilmişti. Ancak alım ilanları bir türlü yayımlanmamış ve adaylar meraklı bekleyişini sürdürmeye devam etmişti. Dün yayımlanan resmi gazete ile adaylara müjde verildi.

7 bin kişilik bekçi alımı yapılırken Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin 500 kişilik bekçi alımı kadrosu ihdas edildi. Buna göre EGM'nin en kısa süre içerisinde 7 bin 500 kişilik bekçi alımı ilanını hazırlaması ve kamuoyuna duyurması beklenmektedir. İlanları İşin Olsa aracılığı ile takip edebilirsiniz.

ARANAN ŞARTLAR NEDİR

Emniyet Genel Müdürlüğüne resmi gazete duyurusu sonucu ile 7 bin 500 kişilik çarşı ve mahalle bekçisi alımı kadrosu ihdas edildi. Peki bekçi alımında aranan şartlar nedir kimler başvuru yapabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

Yukarıda genel olarak çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanlarında aranmakta olan şartlar belirtilmiştir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Kanun Hükmünde Kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 7 bin 500 kişilik bekçi kadrosu ihdas edildi. Peki alımlar ne zaman yapılacak. Buna göre alımların tarihi hakkında her hangi bir detay yok ancak sayının artırılması ve duyurunun dün yapılmasından dolayı en kısa sürede alımların başlatılması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim