Geçtiğimiz günlerde resmi gazete ile yeni alınan Kanun Hükmünde Kararnemelerin duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda on binlerce önlisans mezunu adayını sevindiren bilgiler paylaşıldı. Buna göre POMEM'e önlisans mezunları için kapı açıldı.

Bilindiği üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şartlarda esnemelerin yapılacağını duyurmuştu Bizlerde İşin Olsa ekibi olarak onlarca haber yaparak önlisans mezunu adaylarımızın sesleri olmaya çalıştık ve sonunda müjdeli haber geldi. Buna göre bundan sonra ki POMEM alımlarında önlisans mezunları da başvuru yapabilecek.

KAÇ ÖNLİSANS MEZUNU POLİS ALINACAK

Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM için önlisans mezunlarına başvuru hakkı tanındı peki kaç kişilik polis alımı yapılacak. Buna göre alınacak öğrenci sayısının en fazla %20'si önlisans mezunlarından olunacak. Peki yeni dönemde kaç kişilik alım bekleniyor. KHK ile EGM'ye 22 bin polis kadrosu tanındı bu alımların %20'si yani 4 bin civarı önlisans mezunlarından yapılacaktır. Tabi PMYO alımları da olduğu için lise mezunlarını da unutmamak gerekiyor yani rakamlar tahminidir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILIR

Önümüzdeki süreçte PMYO ve POMEM alımları için her hangi bir bilgi verilmedi. Ancak 3 - 4 ay içerisinde ki bu süre en geç süredir 12 bin kişilik POMEM alımı bekleniyor. 12 bin POMEM alımında %20 önlisans mezunlarına hak tanınacaktır.