Geçtiğimiz günlerde Kanun Hükmünde Kararnameleri içeren resmi gazete ile çok sayıdad kamu kurumuna kadrolar ihdas edildi. Bilindiği üzere ihtiyaçlar en fazla Emniyet Genel Müdürlüğünde olduğu için EGM'ye çok sayıda kadronun ihdas edildiği resmi gazete aracılığı ile görüldü.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğüne merkez ve taşra için toplam 22 bin kişilik polis kadrosu ihdas edildi. Peki hangi rütbeler için polis alımları yapılacak ve polis alımına ilişkin tüm detaylar nedir.

22 BİN POLİS ALIMI DETAYLARI

Merkez Ankara - 2 Bin Polis Memuru
Taşra Tüm Türkiye - 20 Bin Polis Memuru

Yukarıda polis alımına ilişkin sayısal olarak bilgiler verilmiştir. Buna göre KHK kararı doğrultusunda Ankara ili için 2 bin kişilik polis memuru ve Ankara hariç diğer iller için ise toplam 20 bin kişilik polis alımı kadrosu EGM'ye ihdas edildi. Peki alımlar ne zaman yapılacak.

ALIMLAR NE ZAMAN

Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 22 bin kişilik polis kadrosu ihdas edilmiş oldu. Peki alımlar ne zaman yapılacak. Şu an için alımlara yönelik bir bilgi bulunmuyor ve en yakın alım olarak 21. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alımları gözükmektedir. Bilindiği üzere 21. dönem POMEM alımlarının ise 3 - 4 ay içerisinde yapılamsı beklenmektedir.