Emniyet Genel Müdürlüğünün bilindiği üzere 7 bin kişilik bekçi alımı yapması beklenmekteydi. Alımlar ne zaman yapılcak derken geçtiğimiz günlerde Kaun Hükmünde Kararnameler resmi gazete aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu ve bekçi kadrosu artırıldı.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğüne taşra yani Ankara ili hariç olmak üzere diğer illere toplam 7 bin 500 kişilik bekçi alımı yapabilmesi için kadro ihdas edildi. Peki 7 bin 500 kişilik bekçi alımı ne zaman yapılacak, aranacak şartlar nedir.

ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

Yukarıda ki nitelikler aranacak şartlar genel olarak bekçi alımlarında aranan şartlardır. Bu alımlarda da bekçi alımı için aynı şartların aranması bekleniyor ancak bekçi alımlarına sadece lise mezunu diğer diğer mezunlar da başvuru yapabilmek istiyor.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILIR

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan resi gazetede Knaun Hükmünde Kararnameler konusunda detaylı bilgiler verildi ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bekçi pozisyonu için toplam 7 bin 500 kişilik kadro ayrıldı. Peki alımlar ne zaman yapılır. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğümüz ya da İçişleri Bakanlığımızdan halen konu hakkında açıklama bekliyoruz fakat henüz detaylar belli olmadı. Henüz KHK kararı ile kadrolar yeni ihdas edildiği için bayramdan sonra konu hakkında açıklamalar yapılabilir.

BEKÇİ MAAŞLARI, GÖREVLERİ, KIYAFETLERİ VE TÜM SORULAR

Editör: TE Bilisim