Kayıp olan 65 yaşındaki Salih ve 60 yaşındaki eşi Saliha Kabaca gece yarısı ortaya çıktılar. Tekneyle İznik Gölü'nde açıldıktan sonra kaybolan çift sisli havadan dolayı mahrum kaldıkları ve daha sonra sisin dağılmasıyla yeniden geri döndükleri ortaya çıktı.​

 

Jandarma ve Arama Kurtarma ekiplerinin yaklaşık 8 saat arama yaptığı İznik Gölü'nde yoğun sisten dolayı yollarını kaybeden ve gölün diğer yakasındaki Narlıca Mahallesi altında sahile çıkan çiftin, burada sisin dağılmasını bekledikleri daha sonra da kendi sandalları ile yeniden Çakırlı altındaki balıkçı barınağına döndükleri kaydedildi.
 
ARAMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU
 
Salih ve Saliha Kabaca çiftinin kayıp olduğu ihbarını aldıktan sonra Orhangazi Jandarma Komutanlığı ekipleri sahilden, İznik Bot Komutanlığı ekipleri ise, göl içinde saatlerce arama yaptı. Bursa Mavi Keyif Arama Kurtarma ekipleri ile AFAD ekiplerinin de bulunması için seferber olduğu çift saat 03.30 sıralarında sahile döndü. Sahilde endişeli bir şekilde anne ve babasını bekleyen oğulları İsmail Kabaca, yaşlı balıkçı çiftin dönüşü ile büyük sevinç yaşadı. Jandarma ekipleri tarafından alınan ve sağlık durumları iyi olan balıkçı çift yaşlı çift daha sonra Çakırlı'daki evlerine bırakıldı.