Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Karayolları Genel Müdürlüğü KGM'nin geçtiğimiz sene bin 280 memur alımı yapması planlanıyordu ancak ön lisans ve lisans mezunları arasından 640 kişilik atama yaptı. Kalan 640 kişilik atamanın bu sene içerisinde yapılması beklenirken geçtiğimiz aylarda Karayolları Genel Müdürlüğü 180 kişilik memur alımı ilanı yayımladı ve ilana yine ön lisans ile lisans mezunu adaylar başvuru yaptı.

Buna göre İşin Olsa ekibimize çok sayıda lise mezunu tekniker adayı kişiler başvuru yaparak Karayolları Genel Müdürlüğü KGM'nin memur alımı yapması için seslerini duyurmamızı talep etmektedir. Öyle ki Karayolları Genel Müdürlüğü KGM'nin bu sene 460 memur alımı yapıp yapmayacağı bilinmiyor.

460 MEMUR ALIMI İLANI YAYIMLANACAK MI?

Geçtiğimiz seneden kalan 640 kişilik memur alımının bu sene içerisinde yapılması bekleniyordu ancak 2018 yılında 180 kişilik atama ilanı duyuruldu ve ön lisans ile lisans mezunu adaylara hak verildi. Kalan 460 kişilik alım ilanı hakkında her hangi bir bilgi verilmedi ve ilan yayımlanmadı.

Türkiye'nin dört bir yanında görevlerini sürdürmekte olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesindeki Karayolları Genel Müdürlüğü KGM'nin önümüzdeki süreçte açık olan kadroları tespit etmesi ve bu kadrolar için ilanlarını yayımlaması bekleniyor ancak atamalar ne zaman yapılır, lise mezunu adaylara kadro hakkı verilir mi bilinmiyor. İlanlar duyurulursa İşin Olsa ekibi olarak ilk sizleri bilgilendireceğiz.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim