Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Karayolları Genel Müdürlüğünün bu sene kaç kişilik personel alımı yapacağı büyük bir merak ile beklenirken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı duyurusunda Karayolları Genel Müdürlüğünün bu sene bin 280 kişilik personel alımı yapacağını müjdelemişti.

Bakan Ahmet Arslan KGM'nin bin 280 kişilik memur personel alımı yapacağını duyurdu ancak alımlar hakkında henüz bir açıklama yapılmadı peki alımlar ne zaman yapılacak.

STRATEJİK PLAN YAYIMLANDI

Kamu kurumları bilindiği üzere önümüzde ki yıllar için birkaç senelik stratejik plan duyurusu yapmaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğü de 2017 - 2021 yıllarını içeren bir stratejik plan duyurusu yayımladı ve yapılan duyuruda açık pozisyonların acil doldurulması gerektiğine dikkat çekildi.

Buna göre Karayolları Genel Müdürlüğü stratejik plan duyurusunda acil kelimesi bulunduğu için alımların en kısa süre içerisinde yapılması beklenmektedir ancak Maliye Bakanlığı ile de bu konu hakkında görüşmelerin yapılması beklenmektedir. Yapılan tahminlere göre Karayolları Genel Müdürlüğünün tek bir seferde ya da birden fazla ilan ile bin 280 kişilik personel alım ilanını yayımlamak istediği ancak Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde henüz olumlu bir sonuç alamadığı belirtilmektedir.
Editör: TE Bilisim