Bilindiği üzere ülkemizde her sene kamu kurumları merkezi yerleştirme atamaları ile memur ve personel alımları gerçekleştirmektedir. Bu alımlar KPSS puanları ile yapılırken yine engelli adaylar için de kamu kurumları memur ve personel alımları gerçekleştirmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile engelli adaylara özel olarak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Bu sınavdan puan alan adaylar merkezi yerleştirme atamalarını bekleyerek ilgili kurumlara yerleşmeye çalışmaktadır. DPB tarafından EKPSS merkezi ataması tarihleri duyuruldu.

EKPSS ATAMA TARİHİ

Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin atama takvimine bakıldığında EKPSS merkezi yerleştirme atamasının 12 Temmuz 2017 tarihinde başlayacağı ve 21 Temmuz 2017 tarihinde ise başvuruların sona ereceği görülmektedir.

KAÇ MEMUR ATANACAK

Buna göre kamu kurumların  Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış toplam 2 bin 545 memur ataması yapılacaktır. Adaylar en az ilköğretim mezunu olmak zorundadır.

MEZUNİYETLERE GÖRE ATAMA KADROLARI

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile paylaşılan mezuniyetlere göre atama kadrolarına göre İlköğretim Mezunu - 246 Memur, Lise Mezunu - 444 Memur, Ön Lisans Mezunu - 507 Memur, Lisans Mezunu - Bin 348 Memur alımı yapılacaktır. Kamu kurumları ve pozisyonlara göre kadrolar ise duyurulmamış olup kurumlara ve pozisyonlara göre merkezi atama kadroları için ÖSYM'nin tercih kılavuzunu yayımlaması beklenmektedir.

EKPSS ATAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim