Kamuya farklı kurumlarda istihdam etmek üzere her sene binlerce personel alımı gerçekleştirilmektedir. Teknoloji alanında yapılan gelişmeler arttıkça kamuya daha fazla bilişim personeli alımı yapılmaya başlandı. 15 Temmuz'da kalkışılan askeri darbe girişiminin halk tarafından engellenmesi ile kamuda görev yapmakta olan 20 bin FETÖ'cü görevden alındı. Bu personellerin yerine yeni personellerin alınması beklenirken bunun yanı sıra farklı kurumlarda istihdam etmek üzere yine on binlerce personel alımı daha yapılması bekleniyor.

Hangi Kurumlar İçin Alım Yapılacak

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre kamuda istihdam etmek üzere toplam 100 bin bilişimci alımı yapılması beklenmektedir. Peki hangi kurumlar için alım yapılması bekleniyor? Söz konusu habere göre Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, Sosyal Güvenlik Kurumu, Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyelerinde yüz bine yakın bilişimci alınması beklenmektedir.

Şu an için alımlar ne zaman yapılacak? Net olarak 100 bin bilişim personeli alımı yapılacak mı bilinmiyor. Ancak Sabah Gazetesi'nde ki habere göre yüz bin bilişimci alımı yapılacak gibi görünmektedir. Tabi bu alımlar bir anda mı yapılacak? 2017 yılında mı yapılacak bilinmiyor ancak uzun vadeli olarak düşünüldüğünde toplam 100 bin bilişimci alımı yapılması beklenmektedir. FETÖ'den ihraç edilen 20 bin bilişimcinin yerine ise en kısa sürede yeni personel alımının yapılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim