Kamuda esnek çalışma dönemi geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni açıkladığı ekonomi programı yol haritasında kamuda görev yapan memurları ilgilendiren bir ayrıntıya da yer verdi. Buna göre kamu çalışmalarında esnek çalışma dönemi için bazı ayrıntılara yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yapmış olduğu açıklamalarda kıdem tazminatı reformundan bahsetti buna göre Kamuda bazı yenilikler de beraberinde gelecek. Esnek çalışma düzenlemesi de bunlardan bir tanesi olacak. Ayrıca kamuda ek istihdam olacağı işsiz vatandaşlara ek iş sağlanmış olacak. Kıdem tazminatı reformuna göre kamuda görev yapan personellere performans ölçümü yapılacak.

Ayrıca yapılan çalışmalarda zorunlu BES yeniden yapılandırılması da gündeme geldi. Kamuda performans ölçülmesi, kıdem tazminatı ile birlikte esnek çalışma için annelere yönelik olarak yarı zamanlı çalışma için çalışmalar sürüyor. Verilen hizmetin özelliklerine göre esnek çalışma modeli uygulanması için iş yaşam dengesi kurularak aile ve sosyal yaşamlarına daha fazla vakit ayrılabilmeleri sağlanacak denildi. Esnek çalışma çalışması ile ilgili henüz daha fazla ayrıtıya yer verilmesede görev yaptıkları hizmetin özelliklerine göre özellikle iş hayatında bulunan kadınlar için yararlanma imkanı olacağını düşünmekteyiz. Detayları aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA 

Editör: TE Bilisim