Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TESK Genel Kurulu Toplantısında yapmış olduğu açıklama ile birlikte bir çok ekonomik sorununa değinerek yapılabilcek gelişmelerden bahsetti. Devlet içerisinde yapılan israf dönemlerinin biteceğini, lüzusuz harcama yapılmayacağını belirtikken, kamu kurumları içerisinde de yapılan harcamaların hesaplı ve kitaplı bir şekilde yapılacağını ifade etti.

KAMU ARAÇLARINA SINIRLAMA GELEBİLİR

Birbirinden farklı kamu kurumlarında bulunan araçların hem sayısal olarak hem de araçların niteliği olarak bir sınırlama gelmesi gerektiğini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurumlarının binalarında kiracı olan yerler hakkında da yavaş yavaş bakanlıklardan boşalan devlet dairelerine taşınacağının altını çizdi.

PERSONEL ALIMLARINADA DİKKAT EDİLECEK

Kamu kurumları bünyesinde A'dan Z'ye bir çok konuda sınırlama ve ekonomik giderlerin kontrol etme amacıyla bir çok girişim yapılacağını açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, bugünden itibaren kamu kuruluşlarına alınacak personellerinin de alımlarına dikkat edileceğini belirtti. Her kurum içerisinde personellerin emekli olup ayrıldığı kişi sayısı kadar personel alımı yapılacağını açıklyan Erdoğan, daha fazlasını alamayacaklarını tutumlu olmaları gerektiğini ifade etti.