Kamu kurumlarında yeni düzenleme gündemde. Bilindiği gibi kamuda bulunan Bakanlıklara bağlı bir çok kurumuna 2019 yılından itibaren işleyişinde bazı değişikler yapılacak. Bazı Bakanlıklarda bulunan Genel Müdürlükleri ile Başkanlıkların bağlı olduğu Bakanlıklar değiştirilecek. Bazı birimlerin ise kapanması gündemde.

2019 yılı seçimlerinin ardından uyum düzenlemesi kapmasında kamu kurumlarının işleyişinde yeni hazırlıklar başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi uyum düzenlemesi kapsamında bazı birimlerin kapatılacağını duyurdu. 

KAPATALACAK KURUMLAR!

Öncelikle kapatılması gündemde bulunan birimlerin başında merkez valilikleri gelmekte. Merkez Valilikleri Ankara'da bulunan İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan  birimde görev almaktalar. Yeni çalışmaların ardından Merkez Valilikleri tamamen kapatılacak.

BİRLEŞTİRİLECEK OLAN KURUMLAR!

Bakanlıklarda kapatılacak olan Genel Müdürlükler belli oldu. NVİ - Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile TÜİK'in birleştirilmesi gündemde. Başbakanlığa bağlı olarak görev yapan TİKA ile Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu kurumları da Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak görev alacaklar. Adalet ve Kalkınma Partisinden açıklanan düzenlemenin detaylarını aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim