Kamu İşçilerine Başbakan’dan Müjde Geldi

Kamuda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesine esas teşkil edecek çerçeve anlaşma protokolü için Başbakanlık Çankaya Köşkünde, imza ve basın toplantısı yapıldı. Törende Başbakan Ahmet Davutoğlu da bir konuşma yaparak işçiye emeğinin karşılığının alın teri kurumadan verilmesinin temel ahlaki ilkeleri olduğunu söyledi.

Davutoğlu bu görüşmeler sırasında katılan kesimlere iyi niyetli yaklaşımları ve uzlaşmaya dayalı anlayışları dolayısıyla teşekkür etti ve görüşmelerde alınan kararlarla ilgili konuştu;

Görüşmelerde en yakından takip edilen ve en önemli konunun ücret zammı olarak 2015'in birinci 6 aylık döneminde yüzde 6 ve ikinci 6 aylık dönemde de yüzde 5 oranında olmak üzere toplamda yüzde 11,3 oranında artış yapıldığına dikkat çeken Ahmet Davutoğlu, bu artışın enflasyon rakamlarının üzrinde bir artış olduğuna dikkat çekti. Bu artış çok net refah aktarımıdır diyen Davutoğlu, refah standardı anlamında bir yükselmedir. Tüm kamu işçilerine bunun hayırlı olmasını diliyorum diyen Davutoğlu, kamu işçilerine bu ücreti iyi ve mutlu günlerde kullanmalarını temenni etti.

Başka bir konuya da değinen Davutoğlu, ücretlerde aylık 50 Türk Lirası ile 100 Türk Lirası arasında iyileştirme yapıldığını dile getirdi. Buna göre 2 bin 150 Türk lirasının altında ücret alan işçiler için aylık brüt çıplak ücretlerine 2 bin 150 lirayı geçmemek üzere 100 Türk Lirası her ay için iyileştirme yapılacağını açıkladı. Aynı şekilde ücreti, 2 bin 151 Türk Lirası ile 2 bin 250 Türk Lirası arasında olan işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine 2 bin 250 lirayı geçmemek üzere 75 lira ve 2 bin 251 Türk Lirası ile 2 bin 350 Türk Lirası arasında olan işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine 2 bin 350 lirayı geçmemek üzere aylık 50 Türk Lirası iyileştirme yapılacağını sözlerine ekledi.

Başbakan Davutoğlu aynı zamanda sosyal yardımlar ile maktu ödemelerde ücret zammı oranında artışlar yapıldığını dile getirerek, ayda 220 lira giyim yardımı sosyal yardım ve yemek yardımının da devam edeceğini söyledi. Son olarak da yılda bir defa olmak üzere kamu çalışanlarına 500 lira denge ödeneği yapılacağını söyledi. 

Editör: TE Bilisim