Kamu Kurumları kendi bünyelerinde ki açık pozisyonlara ilişkin aralıklarla sözleşmeli personel atamaları gerçekleştirmektedir. Bu atalarım büyük bir bölümünde 35 yaş şartı aranmaktadır. Ancak bu ibareden dolayı çok sayıda aday mağdur olduğunu dile getiriyor.

Kimi adaylar kendisini maddi olarak toparladıktan sonra ancak eğitime fırsat bulduğunu kimi adaylar ise yaşın iş yapma ile alakası olmadığını belirtmektedir. Adaylar 35 yaş şartından dolayı kamu kurumlarına girememekte ve mağdur olmaktadır. Peki atamalarda yer alan 35 yaş şartı esnetilecek mi? Bu konu hakkında bir çalışma var mı?

AÇIKLAMA YAPILMIŞ DEĞİL

İşin Olsa ekibine çok sayıda aday talep etmekte ve 35 yaş şartının esnetilmesini istemektedir. Adayların sesleri olmak için bizlerde ilgili haberler yapmakta ve konuyu gündeme taşımaya devam etmekteyiz. Kamuda yetkili bir makamdan henüz 35 yaş şartının esnetileceğine dair her hangi bir açıklama yapılmış değil.

Kamu Personeli Seçme Sınavına yurt genelinde milyonlarca adaylar girmektedir. Ancak kamu atamalarında yer almakta olan 35 yaş şartından dolayı pek çok aday kamuya girememektedir. Açıktan atamalarda yer alan 35 yaş şartının kaldırılıp kaldırılmayacağı yönünde bir bilgi yok. Fakat umut ediyoruz ki en kısa sürede ilgili makamlardan konu hakkında detaylı bir açıklama gelir ve adaylara bilgi verilir.

İŞİN OLSA - ANKARA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim