Taşerondan kadroya geçen işçilere maaş zammı ne kadar olacak? 2 ocak tarihi itibari ile kamu kurumlarında kadroya alınan işçilerin sosyal ve mali haklarında yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Bilindiği gibi 900 bin işçiyi ilgilendiren düzenleme sonrası 81 il merkezinde ve ilçelerde işçilerin kadroya geçişi Nisan ayının ilk haftasından itibaren tamamlandı. Taşeron tamamen kaldırıldı. Ayrıca KİT işçileri kadro için yeni bazı sürpriz haberlerin açıklanması beklenmekte. İşin olsa ekibi olarak KİT işçilerinin kadroya geçişi için gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Diğer yandan kadroya geçmeye hak kazanan işçiler bakımından sosyal ve mali hakların düzenlemesi için ÇSGB yeni bir yönetmelik yürürlüğe girdi. Yönetmelikte işçilere aylık ve yıllık yapılan bazı ödemelere ilişkin önemli ayrıntılar bulunuyor.

MAAŞ ZAMMI!

375 sayılı KHK'nın geçici hükümleri uyarınca sürekli işçi statüsüne geçiş yapan işçilerin ücretlerinde zam yapıldı. Buna göre maaşlarda yüzde 4 oranında iyileştirme yapılacak. 1 Ocak - 30 Haziran işçilerin günlük çıplak maaşlarında Yüzde 4 zam yapıldı. 01 Temmuz - 31 Aralık tarihleri arasında yüzde 4 oranında zam yapılacak. 2019 yılında ise Ocak- Haziran döneminde yüzde dört, Temmuz - Aralık döneminde yüzde dört olmak üzere toplamda yüzde sekiz zam yapılacak. 

İKRAMİYE ÖDEMESİ;

İşçilere yılda 10 gün ikramiye ücreti ödemesi yapılacak. Bir yıl dolmayan işçilere orantılı olarak ödeme yapılacak. 

ÇOCUK YARDIMI;

Kadro alan işçilerin çocuk yardımcı için 3 çocuk sınırlı olmak üzere her çocuk için 25,00 Tl yardım alacak.

YEMEK ve YAKACAK YARDIMI;

Çalışan işçilere günde bir öğün yemek verilmesi, yemek verilemediği dönemlerde ise öğünler için 5,00-Tl yemek yardımı ödenmesi gerekecek. Yakacak yardımında ise her ay 30,00 Tl ödeme yapılacak.

Diğer yardım ödemelerinde direksiyon primi ödemesi şoför olarak görev alan işçileri kapsamakta bu işçilere günde 2,00 Tl ödeme yapılacak. Bulaşıcı hastalık riski taşıyan mesleklerde çalışanlar için 2,00Tl ödeme risk primi ödenecek. Güvenlik görevlilerine fiilen çalışan günler için 2,00 Tl ödeme yapılacak. 

Editör: TE Bilisim