Taşeron yasası hakkında çalışmalar devam ederken dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından çok önemli bir haber yayımlandı ve taşeron işçilere kadro verileceği belirtilirken yine detaylar hakkında da kamuoyuna duyuru yapıldı.

Buna göre ilk aşama da kamuya toplam 450 bin kişi kadrolu olarak geçiş yapacak ve geçişin 3 ay içerisinde yapılması beklenmektedir. Kadroya geçecek olan taşeron işçilerin sosyal haklarında ne gibi değişiklikler olacak, maaşları artacak mı gibi sorular sorulurken bir müjde daha geldi. Buna göre taşeron işçilere ilave olarak ikramiye maaş ödemesi yapılacak. Peki bu konunun detayları nedir.

52 GÜNLÜK İLAVE İKRAMİYE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da taşeron işçilerin emeklerinin bir kenara koyulmadığı ve yıllık izinleri, çalıştıkları gün sayılarının tamamının hesaplanacağı ilave olarak ise kamuya geçen taşeron işçilere 52 günlük hediye ücretin ekleneceği belirtildi.

Buna göre taşeron olarak istihdam eden ve çıkacak yasa sayesinde kadroya geçecek işçilere 52 günlük ilave maaş hediyesi verilmiş olacak. Taşeron işçilerin dün kadroya geçecekleri için büyük sevinç yaşamışlardı ve son yapılan bu maaş ikramiyesi açıklaması ile sevinçleri daha da katlandı. Yeni gelişmelerin duyurulması bekleniyor.