Hükümet, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmaları sonucunda 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile taşeron işçilerinin büyük bir bölümüne kadroları verildi. Öyle ki eski ismi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bir önceki dönem bakanı olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıklıkla kendisinden çok memnunum dediği Jülide Sarıeroğlu devlet güvencesi alan işçi sayısını 900 bin olarak açıklamıştı.

Alt iş verenler aracılığı ile kamu kurumlarında taşeron olarak istihdam etmekte olan işçiler 2 Nisan tarihi itibari ile sözleşmelerini yaptı ve artık devlet güvencesi altında çalışmaya başladılar. Peki kadro alan taşeron işçilere ne kadar zam verilecek, toplu sözleşme zammı ne kadar olacak, merakla beklenen taşerona zam miktarları açıklandı.

TAŞERON ZAM ORANLARI DUYURULDU!

2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kadroya geçen taşeron işçilere yüzde kaç zam yapılacağı büyük bir merak ile bekleniyordu ve sonunda konu hakkında açıklama yapıldı. Buna göre hali hazırda kamuda görev yapan 200 bin işçinin maaşına yüzde 3,5'lük zam yapılacağı belirtildi. Peki yeni kadro alan taşerona ne kadar zam yapılacak? Taşeron işçilerin maaşlarına ise toplu sözleşme kapsamında olmak üzere yüzde 4'lük zam yapılacaktır. Bundan sonraki süreçte kadro alan taşeronların iş hakları ve mali haklarında iyileştirilecektir.

Editör: TE Bilisim